pátek 28. prosince 2012

Dip z červené čočky a mrkve


Dip z červené čočky a mrkve - zní to divně co? Všichni jste psali, jak se na recepty z mojí nové kuchařky těšíte tak tady to máte. První recept z první stránky. Přesto, že je název trochu podivný, chuť je výborná. Dip můžete použít tak torchu jako pomazánku na chleba nebo knackebrot. Podle původního receptu se dip maže na pitu.

INGREDIENCE
  • 2-3 mrkve
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/2 lžičky mořské soli (když použijete sůl kamennou je to taky dobrý :-D)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 120g / 1/2 hrníčku červené čočky v suchém stavu
  • petrželka na ozdobení
POSTUP
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů Ceslia
  • Mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky.
  •  Mrkev, cibuli, koriandr, kním, sůl a 2 lžíce olivového oleje promícháme, dáme na plech a pečeme zhruba 45 minut -než je mrkev měká.
  • Hotovou směs rozmixujeme a necháme v mixéru
  • Červenou čočku vaříme zhruba 5 minut a poté 5 minut necháme odstát -ať je pěkně měkká.
  • Vodu z čočky přecedíme a suchou čočku přidáme do mixéru a rozmixujeme s připravenou směsí
  • Dip je hotový :-) Přendáme ho do pěkné mističky a nazbobíme petrželkou. Pokud nespěcháte, nechte ho alespoň hodinu uležet v ledničce :)

Žádné komentáře:

Okomentovat