čtvrtek 27. prosince 2012

Játrová paštika



Slovo paštika nám může znít trochu nezdravě. Nenechte se však zmást. Játra je velmi dietní a k tomu je doslova nabitá vitamíny. Taková poctivá domácí paštika nemá vůbec nic společného s tou kupovanou ( včetně chuti). Úplná lambáda to je v kombinaci s domácím chlebíkem a jablíčkem. Recept jsem okoukala z Delicious blog. Já jsem tentokrát paštiku dělala z vepřové játry, proto jnení tolik mazlavá, ale i tak je výborná.

INGREDIENCE
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 plátky slaniny
  • 1 menší cibule
  • 1/3 hrníčku bílého vína
  • 3 lžíce balsamica
  • čerstvý tymián a petrželka
  • sůl, pepř
POSTUP
  • Cibulku a slaninu nakrájíme na drobno a a osmažíme na pánvi s olejem a máslem. 
  • Mezi tím, co se smaží cibulka omyjeme a očistíme játra. V případě, že jsou větší, je můžeme nakrájet.
  • Játru přidáme ke zlatavé cibulce a na pánvi necháme zatáhnout. Podlijeme vínem a necháme asi 5 minut dusit.
  • Na konec přidáme balsamico, sůl, pepř a rozmixujeme
  • Krásně hladkou paštiku dochutíme tymiánem a petrželkou
 Hodí se jako skvělá snídaně, svačinka, večeře nebo rychlý předkrm :)

2 komentáře:

  1. paštiky jsou nezdravé,ale ty domácí určitě ne :)
    vypadá skvěle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty z obchodu jsou ale na téhle nic špatného není :)

      Vymazat