úterý 8. ledna 2013

Chili con carne


Chili je moje oblíbené jídlo. Vyzkoušela jsem na něj asi 4 recepty a tenhle u mě uspěl nejvíc.

INGREDIENCE
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 800g mletého hovězího masa
  • 1 klobáska
  • 400g fazolí z plechovky, propláchnuté
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, koriandr, kmín, oregano (podle chutí)
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1 větší konzerva krájených rajčat 
  • 2 chili papričky
  • voda podle potřeby
  • 1 řádka kvalitní hořké čokolády (alespoń 70%)
  • 1 lžíce oleje
POSTUP
  • Cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, klobásku na kolečka
  • V hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibulku a klobásu, až zezlatoví přidáme mleté maso a všechno koření.
  • Směs prmícháváme dokud nevypadá maso hotové. Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě čokolády a vaříme dalších asi 5 minut.
  • Přidáme čokoládu. Omáčku mícháme dokud se čokoláda nerozpustí
  • Můžeme servírovat.
Chili se správně jí s kukuřinou tortilou. Já osobně preferuji rýži a nebo si jednoduše dám oboje:)

1 komentář: