pondělí 18. března 2013

Chleba ze čtyř druhů mouky

Celozrnná, sójová, špaldová a žitná mouka k tomu pár ovesných vloček a co vám nevznike. Křupavý a voňavý chleba. Pečení chleba prostě miluju. Je to takový malý zázrak. Z hromady mouky se zrodí výživná dobrota. Chuťově i složením prostě není nad domácí pečivo a co se trvanlivosti týče asi taky ne :-) Tento chlebík doporučuji vyzkoušet všem milovníkům pečení a chleba. Je to jeden z nejlepších, které jsem jedla :-)

INGREDIENCE
  • 500g/ 3,5 hrníčků celozrnné mouky
  • 50g/0,5 hrníčku celozrnné mouky
  • 50g/0,5 hrníčku špaldové mouky
  • 50g/0,5 hrníčku sójové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 30g/0,25 hrníčku ovesných vloček
  • 80g/0,33hrníčku hnědého cukru
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • 65ml/ 0,25 hrníčku oleje (rýžový nebo oliový)
  • Asi 2-3 hrníčky teplé vody podle potřeby
POSTUP
  • Nejprve smícháme všechny sypké ingrdience
  • Přidáme teplou vodu s olejem a vypracujeme hladké těsto .
  • Dáme kynout na teplé místo asi na půl hodiny
  • Těsto opět propracujeme a dáme kynout do formičky na chleba
  • Pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny, do zlatova...(k pečení dáme do trouby mističku s vodou)
  • Po upečení vyndáme z formičky a můžeme nakrojit aby lépe vychladl

3 komentáře:

  1. Už sehnat jen tři druhy mouky a můžu péct!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celozrnná a žitná jsou v Albertu a zbytek zdravá výživa :-D

      Vymazat