čtvrtek 11. dubna 2013

Hovězí masové kuličky s vajíčkem

Včera jsem zase trošku potrápila kreativitu a vytvořila veselý obídek. Teda popravdě řečeno výmysl to není zas až tak veliký. Tento recept je tak trochu moderní obdobou klasické sekané. Mě osobně se hodně líbí, že každou porci máte hotovou předem. Nebusíte se bát nevzhledného krájení a taky každý strávník dostane stejnou porci :-)

INGREDIENCE

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1/4 červené cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 vejce
  • sůl, pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čilipaprička
  • trocha čerstvé petrželky
  • 2 plátky anglické slaniny

POSTUP
    Nejdříve ze všecho dáme vařit vejce (lehce na tvrdo) a nahřívat troubu na 180 stupňů.
    Cibulku a celer nakrájíme na jemno a osmáhneme na pánnvi


    Zlatavou cibulku a celer smícháme s ostatními surovinami. Vzniklou směs rozdělíme na 4 díly


    Z každého dílu uděláme placičku. Do placky položíme oloupané vejce.





    A vytvarujeme kuličku. Hotové kuličky můžeme obalit ve slanině - pro zajímavý vizuální efekt a lepí chuť.


    Pečeme v  pekáčku s pokličkou asi 30 minut. Poté jetě 5 minut bez poklice :-)


    Přílohu si dejte jakou chcete :-) Já vám přeji dobrou chuť


    6 komentářů:

    1. Teda Marci, to se ti fakt povedlo! :))

      OdpovědětVymazat
    2. nenapadlo by mě, dát to vajíčko takhle :) vypadá to skvěle! mňam, dala bych si

      OdpovědětVymazat
    3. Tohle dĕlám, ale říká se tomu pštrosí vejce.

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. A joo tenhle název jídla už jsem někde slyšela :-)..u nas doma se to nikdy nedělalo :-D maminka nebyla moc kreativni :-D

        Vymazat
    4. vypadá to fakt moc hezky :)

      OdpovědětVymazat
    5. Díky za chválu holky..taky to chutnalo mňamozně

      OdpovědětVymazat