středa 24. dubna 2013

Salát z Kale s jablíčkem a pomerančovým dresingem

 


Už jsem prostě taková. Hrozně ráda zkouším nové věci. A tak jsem v obchodě potkala Kale. Je to takový hrubolistý salát a jak jsem se právě dozvěděla na internetu, je zdrojem mnoha benefitů pro naše tělo. Vitamíny, minerály a antioxidanty. Prý dokonce snižuje hladinu cholesterolu a podle wikipedie je to skvělá prevence rakoviny..ale protože tu nejsem proto, abych přepisovala tetu Wiki nebo strejdu Googla a ti co se o tyto informace více zajímají si to dokážou najít na odpornějších stránkách přesuneme se k mojemu oboru. Tedy k tomu, co se dá z téhle divoké formy zelí uvařit..(Pro biology - Kale se řadí do stejné skupiny jako zelí nebo brokolice - fuj pamatuju jak jsem se to učila na maturu).

INGREDIENCE:
  • 4 listy kale
  • 1 jablko
  • hrst pražených mandlí
  • 1 lžíce vinného octa
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • troška kmínu
POSTUP:
  • Listy odělíme od řapíku a nakrájíme na hodně malé a jemné plátky (pokud jsou plátky moc velké ja kale trošku tužší a chť salátu nebude tak dobrá)
  • Jablíčko nasekáme na teňoučké plátky
  • Mandle nasekáme na menší kousky
  • Šťávu z pomeranče smícháme s vinným octema mínem.
  • Kale promícháme s jablíčkem a dresingem. Ozdobíme praženými mandlemi a případně i mandarinkami.

3 komentáře: