čtvrtek 11. července 2013

Švestkový jáhelník s jablky

 
  • 150g jáhel 
  •  500 ml vody
  • 200 ml mléka
  •  2 vejce (žlouky a bílky zvlášť)
  •  3-4 lžíce medu
  • 200g sušených švestek 
  •  Hrst rozinek
  •  3 velká jablka
  • 3 lžíce prášku vanilkového pudinku
  • Skořice
  • Sekané vlašské ořechy

Jáhly uvaříme s vodou a mlékem v kaši. Po vychladnutí smícháme kaši s medem, vyšlehanými bílky a žloutky. Polovinu těsta dáme do formy, na něj pokládáme švestky. Další vrstvu tvoří nastrouhaná jablka smíchaná se skořicí, rozinkami a pudinkovým práškem. Na vrch nalijeme zbylé těsto a posypeme vlašskými ořechy. Pečeme na 1800C 40 minut. Necháme vychladnout a papáme.


5 komentářů:

  1. Tím pudinkovým práškem to posypeš, nebo to ho uvaříš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. normálne ho tam jeno sypnu a smíchám to sním. Zkoušela jsem to i bez něj, ale když se tam dá tak to podle mě více drží

      Vymazat
  2. Jáhly už mám doma snad 2 měsíce a koupila jsem si je především, abych udělala jáhelník :D Doma máme hromadu švestek zavařených, tak si myslím, že by to šlo použít také :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to jde i se zavařenýma:-) klidně i s čerstvýma

      Vymazat