středa 30. října 2013

Podzimní fazolová polévka

A je to tady. Krásně barevný, teplý podzim pomalu odchází. Listí ze stromů skoro úplně opadalo a venku se ochlazuje. Kromě topení, deky, čaje či příslušníka opačného pohlaví nás mohou skvěle zahřát také polévky. Na podzim je naše tělo tak trošku naprogramované vyžadovat trošku hutnější stravu a tak na scénu přicházejí husté a krémové polévky.


Tentokrát jsem dělala recpt tak trošku od oka takže berte množství s rezervou:-)

INGREDIENCE:
  • 1/2 sáčku bílých fazolí
  • 1/2kelímku smetany ke šlehání
  • 2 cibule
  • několik plátků anglické slaniny
  • zelenina na vývar
  • sůl, pepř,česnek, nové koření..
POSTUP:
  • Fazole namočíme přes noc.
  • Zeleninu zalijeme vodou a necháme povařit alespoň 15 min společně s kořením které rádi používáte.  Poté zeleniu z vývaru vytáhneme. Fazole scedíme a dáme vařit do měka do zeleninového vývaru.
  • Mezi tím, co se vaří fazole, nakrájíme cibuli i slaninu na malé kostičky a osmáhneme do zlatova.
  • Ze změklých fazolí přecedíme většinu vody do mističky.
  • Fazole rozmixujeme spolu s osmaženou cibulkou a slaninou a podle potřeby doléváme zpět vývar. Přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem



1 komentář: