středa 9. dubna 2014

Bylinkový pstruh

Po dlouhé době je tu opět receptík. Tentokrát, snad poprvé, ryba.

Obecně si lidé myslí, že je ryba drahé jídlo. Neustále plno výmluv proč je nemůžeme jíst často, i když by jsme samozřejmě chtěli a tak dále..Něco Vám povím. Taková ryba není vůbec drahá a už vůbec ne složitá věc. Chce to jenom najít nějaký dobrý obchod kde ryby prodávají, a že je dneska má každý velký supermarket v lepším případě farmářský trh. Cena pak samozřejmě záleží na druhu. Dneska máme v hlavní roli pstruha. Rybu jsem ulovila za 16kč za 100g. Takže i když odečteme hlavu a ocas nevjde nás čisté maso dráž než kvalitní šunka.

Když je ryba doma jde to ráz na ráz.

INGREDIENCE:
  • 1 pstruh
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky (bazalka, tymián, pažitka, petrželka..)
  • máslo
  • trošička mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • citron
POSTUP:
  •  zapneme troubu na 180stupňů
  • pstruha omyjeme pod tekoucí vodou a lehce vysušíme
  • vnitřek ryby pokapeme troškou citronové šťávy
  • v hmoždíři smícháme bylinky a nastrouhaný česnek s toškou měkkého másla
  • polovinou bylinkove směsi vyplníme pstruha.
  • rybu zlehka poprášíme moukou (zvenku) a osmahneme na trošce másla z obou stran
  • druhou polovinu bylinek smícháme se strouhankou až vnikne něco jako těstíčko.
  • pstruha položíme na lehce vymazaný pekáč a pomažeme bylivkovou směsí
  • pečeme asi 30 min

Žádné komentáře:

Okomentovat