neděle 11. května 2014

Francouzské brambory



K receptu na francouzské brambory mně inspiroval portál "proženy". Opravdu netuším jestli francouzi dělají zapečené brambory takto či jinak, takže nadpis berte jen jako orientační název. Na tento pokrm totiž existuje nespočet recepů. Tato varianta mně opravdu překvaila a chutnala lépe než jsem čekala. Množství surovin berte orientačně, já dělala vše od oka :-) Pro nováčky v kuchtění je pozitivní zprávou, že není co zkazit a navařeno máte během chvilky. A pokud hlídáte každou kalorii, nahraďte smetanu jogurtem.

INGREDIENCE:
  • 1 kg brambor
  • 500 g uzeného masa
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání/jogurtu
  • 200g tvrdého sýru
POSTUP:
  • Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do poloměka.
  • Uzené nakrájíme na kostičky.
  • Vejce smícháme se smetanou.
  • Sýr nastroháme.
  • Pokud je to nutné, uvařené brambory ještě nakrájíme na menší kostičky.
  • Všechny připravené ingredience smícháme v zapékací míse.
  • Pečeme así 20 minut na 180 stupňů

1 komentář: